Skip to main content

Wie zijn wij?

Sinds onze eerste stappen in 2021 hebben we een reis gemaakt vol uitdagingen en overwinningen, allemaal met als doel om onze gemeenschap in Almere te ondersteunen. Neem even de tijd om ons verhaal te lezen en te ontdekken hoe wij proberen een inclusievere en ondersteunende samenleving te realiseren.
We herinneren ons nog goed hoe we op 27 augustus 2021 bij de gemeente met  vertegenwoordigers van verschillende organisaties samenkwamen, allemaal met een gedeeld doel: het ondersteunen van onze medeburgers in Almere, vooral na de uitdagende periode van de lockdowns tijdens de coronapandemie.
 Na vele vergaderingen en discussies hebben we een stap voorwaarts gezet met ons initiatiefplan. Van ideeën over een Herstelacademie 2.0 tot het uiteindelijke plan om een samenwerkingsproject op te zetten voor laagdrempelige organisaties in Almere, we hebben flink wat stappen gezet. En hoewel sommige plannen niet tot uitvoering kwamen zoals we hadden gehoopt, hebben we vastgehouden aan ons doel: het bieden van advies, steun en informatie aan onze gemeenschap.
 Onze zondagmiddagopeningen waren een hoogtepunt in ons streven naar toegankelijke ondersteuning. Het was hartverwarmend om te zien hoe NAH Forum, Bruis, STIP en Buurthuis De Werf zich allemaal aanmeldden om een zondag per maand te hun deuren te openen waar andere locaties dicht zijn in het weekend. Het is een kleine stap, maar elke ontmoeting betekent iets voor ons. Het zijn de momenten waarop we onze stadsgenoten verwelkomen. Zelfs als er maar een paar bezoekers binnenkomen, weten we dat we iets waardevols voor ze kunnen betekenen. Het gevoel van gezien en gehoord worden, juist in het weekend, is onbetaalbaar.
Nu richten we ons op 2024. We hebben opnieuw steun gezocht bij de gemeente Almere om onze activiteiten voort te kunnen zetten. We willen meer locaties vinden en onze openingstijden uitbreiden, zodat we nog meer mensen kunnen bereiken.
Dus laten we samen vooral zo doorgaan, met ons hart op de juiste plek en onze armen wijd open voor iedereen die steun nodig heeft. Samen maken we het verschil.